miércoles, 28 de febrero de 2018

Webquest sobre el món del còmic:


Stan lee: Stan Lee és un escriptor, guionista, actor ocasional, editor i productor novaiorqués nascut el 1922, cocreador de superherois clàssics de Marvel Comics en la dècada de 1960, quasi tots amb Jack Kirby, com els 4 Fantàstics, Hulk, els X-Men originals, el Poderós Thor i els Venjadors; amb Steve Ditko, Spiderman i Doctor Estrany; i, amb Bill Everett, Daredevil. Stan Lee introduí així la complexitat de caràcter i personalitat en el món del gènere superheroic. A més a més va ser durant anys el cap de Marvel Comics, la casa de les idees.





Yellow kid: The Yellow Kid va ser un còmic creat el 1895 per Richard Felton Outcault que aparegué per primera vegada al diari New York World. La seua principal novetat radica en què incorpora per primera vegada la paraula escrita mitjançant globus a la seqüència d'imatges. Conta la història d'un xiquet vestit de groc que representa la forma de vida i els baixos fons de les classes socials més pobres de l'època.







Buck Rogers: Buck Rogers és un personatge de ciència ficció que va aparèixer per primera vegada en 1928 com Anthony Rogers. Heroi de dues novel·les escrites per Philip Francis Nowlan publicades a la revista Amazing Stories (Històries sorprenents), és més conegut per convertir-se en la primera de les historietes de ciència ficció, després de la seva publicació com a tira de premsa.




Will Eisner: William Erwin Eisner (Brooklyn, Nova York 6 de març de 1917 - Lauderdale Lakes, Florida, 3 de gener de 2005) va ser un influent historietista nord-americà, creador del famós personatge The Spirit el 1941 i popularitzador del concepte de novel·la gràfica a partir de 1978.

Marvel: Marvel Worldwide, Inc és una editorial de còmics americana creada el 1939, inicialment amb el nom de Timely Comics. Entre els seus personatges emblemàtics del gènere superheroic es troben Spiderman, Capità Amèrica, Iron Man, Hulk, Thor, Deadpool, Avengers, Wolverine, Daredevil, els X-Men, Luke Cage, Inhumanos, entre d'altres.
A partir dels anys 70, la companyia es va posicionar com una de les principals editorials de còmics del país.

Osamu Tezuka: Tezuka va nèixer 1928 i va morir al febrer de 1989. Va ser un entuasista de l'animació, és a dir, tenia molt entusiasme amb el gènere de l'animació. La seva primera publicació la va fer als 20 anys amb Shin Takajima (La nueva Isla del Tesoro). La seva obra més coneguda és Astro Boy.


Resultado de imagen de Osamu Tezuka: 
  

Dick Tracy: És una tira de premsa nord-americana on el protagonista és un personatge homònim que lluita contra el crimen. Creada per Chester Gouls l'any 1931.


Resultado de imagen de DICK TRACY 







Black Hole: Està escrita per Charles Burns. Primer va ser publicada per Kitchen Sink Press i després per Fantagraphics. Black Hole és una série limitada de cómic de 12 exempars.

Resultado de imagen de black hole comic


Alan Moore: Va nèixer el 1953 és un escriptor i guionista com Watchmen, From hell... és catalogat com el millor escriptor d'historietes. Ha publicat a Warrior i DC Comics. Ara està publicant a l'Atlantic.
 
Resultado de imagen de alan moore 


Blankets: És una novela gàfica aurobiogràfica escrita per Craig Tompson. Va ser publicada per primer cop l'any 2003 per Top Shelf Productions. Va declarar que va publicar aquest còmic per revelar-se contra els seus pares de que ell ja no volia segir sent Cristià.

 Blankets
Katsuhiro Otomo: Va nèixer el 14 d'abril de 1954. És un dibuixant de manga, director d'animació y guionista de manga i d'animació. Se'l reconeix principalmet per se el director de Akira.

Resultado de imagen de Katsuhiro Otomo: 


Scott Pilgrim: És una sèrie de novel·las gràficas dibuixada per Bryan Lee. El primer volum va sorir al 2004 i l'últim el va publicar al 2010 per la editorial Oni Press. La saga ha sigut una de les més vengudes de la dècada del 2000.
Resultado de imagen de scott pilgrim comic


 Warren ellis: Warren Ellis (16 de febrer de 1968, Essex, Anglaterra) és un guionista de còmics, però també ha escrit novel·les, ha col·laborat en videojocs i creat guions per a televisió. En general, la carrera d'Ellis s'ha mogut entre el corrent principal del còmic de superherois i la creació de petites sèries limitades d'històries independents, amb el primer (i l'últim) que se li passa pel cap, però sempre amb la crítica, la sàtira i la ciència-ficció com a grans protagonistes


Warren Ellis by Gage Skidmore.jpg




Roberto Alcázar: Roberto Alcázar y Pedrín, són personatges de ficció de còmic, i una sèrie de còmic publicada per l'editorial valenciana entre el 1940 i el 1976, amb guió de Juan Puerto, entre d'altres i dibuixos de Eduardo Vañó Pastor. Els protagonistes de la sèrie són Roberto Alcázar, que en els seus inicis era un aventurer, doncs es titulava, Roberto Alcázar, el intrépido aventurero español, però que ben aviat va passar a ser un detectiu, acompanyat de l'altre protagonista un noi de catorze anys, anomenat Pedrín.


[​IMG]



Joe Shuster:Joseph "Joe" Shuster (Toronto10 de juliol de 1914 - 30 de juliol de 1992) era un dibuixant de còmic canadenc, conegut per ser el co-creador, amb l'escriptor Jerry Siegel del personatge de còmic Superman.


Resultado de imagen de joe shuster superman


Francisco Ibañez: Francisco Ibáñez Talavera (Barcelona15 de març de 1936) és un prolífic dibuixant de còmics català en castellà. És el creador de gran quantitat de sèries humorístiques, com Mortadel·lo i Filemó.

Francisco Ibáñez.jpg



Frank Miller: Frank Miller (Olney, Maryland, 27 de gener de 1957) és un comicaire i cineasta nord-americà. La seva obra més famosa és Daredevil.

Frank Miller in Barcelona.JPG



Persèpolis: Persèpolis (títol original en francès Persépolis) és una sèrie de còmics autobiogràfics i històrics realitzats en blanc i negre per Marjane Satrapi i publicats a França entre el 2000 i el 2003. La sèrie explica la vida de l'autora, des de la seua infantesa a l'Iran a l'entrada en la vida adulta. Relat de l'evolució de l'Iran vista pels ulls d'una xiqueta,Persèpolis constitueix un testimoni de la quotidianitat del període que va viure el país durant la Revolució iraniana el 1979-1980. Aporta un enfocament diferent dels relats històrics habituals, ja que en aquesta obra els esdeveniments es veuen des de l'interior i es viuen més que s'expliquen. 


Resultado de imagen de persèpolis comic


Hayao Miyazaki: Hayao Miyazaki(Akebono-cho, Tòquio, Japó, 5 de gener de 1941) és un destacat director, productor, animador, guinista, director i il·lustrador d'anime japonès. Cofundador de l'estudi Ghibli, juntament amb Isao Takahata, és considerat un dels grans mestres de l'animació japonesa a nivell internacional.

Resultado de imagen de hayao miyazaki


Hergé: Georges Remi (Etterbeek, 22 de maig de 1907 - Brussel·les, 3 de març de 1983) va ser un historietista belga de gran renom, sobretot gràcies a la creació del famós personatge Tintín, l'any 1929.
Resultado de imagen de herge


Bone: Bone és una sèrie de còmic independent, publicada en 55 números entre el 1991 i el 2004, escrita i dibuixada per l'americà Jeff Smith. Els seus dibuixos en blanc i negre, estan inspirats en els dibuixos animats i en les tires còmiques, notant-se una notable influència del còmic Pogo d'en Walt Kelly. 

Resultado de imagen de bone comic


Mike Mignola: Michael Joseph "Mike" Mignola; (nascut el 16 de setembre de 1960)[1] és un escriptor i artista de còmic i novel·la gràfica americà. És especialment conegut per ser el creador de la sèrie de còmics Hellboy per a Dark Horse Comics. Ha treballat en diversos projectes d'animació com Atlantis: The Lost Empire i l'adaptació del seu còmic The Amazing Screw-On Head.


Resultado de imagen de mike mignola hellboy


DC: DC Comics és una editorial nord-americana dedicada a la realització i venda de còmics fundada el 1937 i subsidiària d'AOL-Time Warner, actual Time-Warner.[1] Les inicials DC són una abreviatura de "Detective Comics", un dels primers títols emblemàtics de la companyia.[2] Es tracta d'una de les majors companyies d'historietes a nivell mundial. Entre alguns dels seus títols més coneguts trobem: Batman, Superman, La Lliga de la Justícia. Durant dècades DC Comics ha estat una de les dues          majors companyies de còmics als Estats Units.


Resultado de imagen de dc comic



Uderzo y Goscinni: Albert Uderzo  i Renné Goscinni són els creadors del còmic d' Asterix i Obelix. Les aventures tenen sempre com a punt de partida un llogaret de la Gàl·lia romanitzada els habitants del qual, posseïdors d'una poció màgica que els fa invencibles, són inútilment assetjats pels romans.

Resultado de imagen de uderzo y goscinny



Neil Gaiman: Neil Richard Gaiman és un conegut autor de còmics i escriptor de ciència-ficció i fantasia. Va néixer el 10 de novembre de 1960 a Portchester (Regne Unit). És un prolífic autor de relats, novel·les gràfiques, obres teatrals, assaigs, llibres de ciència-ficció i fantasia, per a adults i nens. Escriu també guions per a cinema i televisió. El seu còmic més famós és Sandman.

Resultado de imagen de the sandman




Flash Gordon: Flas gordon, és un personatge de ficció de còmic aquest personatge va ser creat pel dibuixant Alex Raymond el 7 de gener del 1934 per al King Features Syndicate, com a pàgina dominical. Malgrat haver estat creat inicialment per competir amb les aventures de Buck Rogers en el terreny de la ciència-ficció, ràpidament va desenvolupar més popularitat i va esdevenir més perdurable en el temps.

Resultado de imagen de flash gordon comic



Joe Sacco: Joe Sacco (Malta, 2 d'octubre de 1960) és un periodista estatunidenc autor de còmics com a reportatges sobre zones en guerra.Usa un llenguatge satíric, narracions en primeres persones i combinació de vinyetes en blanc i negre i text per relatar les condicions de vida i els punts de vista dels conflictes de més actualitat, dins l'anomenat corrent de nou periodisme. 

Resultado de imagen de joe sacco comics



100 bullets: 100 bullets és una historieta de l'editorial Vertigo Comics i la versió adulta està escrita per DC Comics, per l'escritor Brian Azarello i Eduardo Risso. 

100 Bullets barreja la novel·la negra amb un thriller conspiratori. La història planteja la premissa sobre què passaria si una persona la vida ha estat arruïnada rep 100 bales d'impenetrables per assassinar a qui volgués.

Resultado de imagen de 100 bullets



Moebius: Jean Giraud (Nogent-sur-Marne, 8 de maig de 1938 - París, 10 de març de 2012) va ser un dibuixant de còmics i il·lustrador francès, conegut inicialment amb el pseudònim Gir i posteriorment també com a Moebius.
Durant els seus inicis, quan era conegut com a Gir, es dedicava a dibuixar westerns. Més endavant, durant els anys 70 i principis dels 80, la seva carrera va evolucionar com a dibuixant d'històries fantàstiques de ciència-ficció. 
Resultado de imagen de moebius persona

Vertigo: Vertigo és un segell de DC Comics, que s'utilitza per diferenciar els còmics qque van dirijits a tots els públics i els que són de temàtica més adulta, ja que tracten temes de terror, crimens, etc. Un exemple seria V de Vendetta.
Resultado de imagen de vertigo comics


Alex Ross: És un dibuixador d'historietes nord-americà on la seva característica és l'hiperrealisme. Gràcies  a això  ha pogut treballar a les dues grans editorials de còmics Marvel i DC.


Imagen relacionada



Maus:  Relat d'un supervivent és una novel·la gràfica del dibuixant estatunidenc d'origen polonès Art Spiegelman que relata com son pare va sobreviure a l'Holocaust com a jueu a la Polònia de la Segona Guerra Mundial, al camp de concentració d'Auschwitz.

Resultado de imagen de maus comic
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario