jueves, 5 de octubre de 2017


 






La història de la fotografia



La primera fotografia va estar feta per Joseph Nicéphore Niépce a l'any 1826 a la finestra del seu graner de Saint Loup de Varennes, a França.















Camara fosca de Aristòtil




Aristòtil va veure que els elements que constituïen la llum es traslladaven dels objectes als ulls de l'observador amb un moviment ondulatori. Per comprovar la seva teoria va construir la primera càmera fosca.







El daguerrotipo


  El daguerreotip (del francès daguerréotype) va ser el primer procediment fotogràfic anunciat i difós comercialment de manera oficial l'any 1839 de capturar imatges amb una càmara. Va sorgir a partir de les experiències prèvies inèdites de Joseph-Nicéphore Niépce (1765-1833), tractant de perfeccionar l'invent de la litografia va conseguitr fixar químicament les imatges reflectides en el interior d'una càmera obscura. Niépce va aconseguir                            obtenir la seva primera fotografia d'un paisatge                              en 1826, empleant un exposició de vuit hores.









Camara fotogràfica



Una càmera fotogràfica és un dispositiu emprat per a prendre fotografies, sigui individualment o en seqüència. Antigament,una habitació sencera feia la funció que realitza actualment la càmera, amb la diferència que resultaba impossible impressionar la imatge en algun lloc a no ser que és fes manualment. Avui en dia, les càmeres es combinen amb elements sensibles (pel·lícules o sensors)                          per tal de capturar la imatge que es troba                          al camp visual.









Primera fotografia en color

La primera fotografía con color permanente fue tomada en 1861 por el físico escocés James Clerk Maxwell. Presentó su método aditivo de fotografía en color en Londres, con la intención de demostrar que cualquier color podía obtenerse mezclando luces de los tres colores primarios (rojo, verde y azul) en diferentes proporciones. Probó la teoría haciendo pasar la luz a través de filtros coloreados combinados y                          proyectando el resultado en una pantalla. Fue                        el primer sistema aditivo aplicado a la                              fotografía en color y recibió el nombre                              de tricromía.




































No hay comentarios:

Publicar un comentario