miércoles, 18 de octubre de 2017

COLOR

Saturació


La saturació defineix la intensitat o grau de puresa de cada color. Els seus valors es mouen des del seu màxim, qualsevol color pur, fins al seu mínim que correspondria a un to de gris. Popularment quan diem que un color és molt viu o intens significa que està molt saturat.






Temperatura de color


Podríem definir temperatura de color com la dominància d'algun dels colors de l'espectre lumínic sobre els altres, de manera que altera el color blanc cap al vermell o cap al blau en aquest espectre.









Balanç de blancs

El balanç de blancs (White Balanç, WB) és un control de la càmera que serveix per definir la brillantor dels colors bàsics vermell, verd i blau (RGB) amb l'objecte de que la part més brillant de la imatge aparegui com a color blanc , i la menys brillant com negre.





Matís


El matís és la primera impressió del color bàsic d'un objecte. .Las barres de color creades pel sistema de GemeWizard per a cada matís a les diferents talles es van col·locar en la seva posició precisa en l'espai de color, analitzant-usant el Gemesampler. Per 31 matisos principals, en el sistema bàsic, en combinació amb 36/42 imatges de to i saturació tenim un total de 1.146 colors i 72.000 combinacions de color / talla en el sistema complet.




Lluminositat

La lluminositat d'un objectiu fa referència a la quantitat de llum que pot arribar a entrar a través del seu lent frontal i que arriben a la pel·lícula exposant.
Com ja vam veure, la quantitat de llum que passa per l'objectiu depèn del Diafragma.








Síntesi aditiva(RGB)


RGB (sigla en anglès de vermell, green, blue, en espanyol «vermell, verd i blau») o RVA (sigla preferida per la ASALE i la RAE) [cita requerida] és la composició del color en termes de la intensitat dels colors primaris de la llum.







Síntesi substractiva(CMYK)


El model CMYK (sigles de Cyan, Magenta, Yellow i Key) és un model de color substractiu que s'utilitza en la impressió en colors. És la versió moderna i més precisa de l'antic model tradicional de coloració (RYB), que s'utilitza encara en pintura i arts plàstiques. Permet representar una gamma de colors més àmplia que aquest últim, i té una millor adaptació als mitjans industrials.























































No hay comentarios:

Publicar un comentario