viernes, 20 de octubre de 2017

Lleis de la gestalt

     

Lleis de la gestalt


.Llei de la proximitat
  Els elements semblants són percebuts com a pertanyents a la mateixa forma. El nostre cervell agrupa coses que tenen alguna propietat visual comú, com el color o el moviment.



.Llei de la semblança


La percepció agrupa les figures que tenen alguna propietat visual en comú , com per exemple la forma i el color.






.Llei de la bona continuitat 


Es tendeix a percibir com un tot els objectes o linees que mantenen una mateixa direcció.












.Llei de tancament



 Si una figura està  incompleta,  l'espectador la veu completa a la seva ment.


                                

miércoles, 18 de octubre de 2017

Plans i angulacions

                                 Intocable


Pla general 

















Pla mitjà













Primer pla














Pla de conjunt
















Pla americà











Angle picat
















Angle contrapicat

No he trobat cap imatge amb aquest tipus de pla, però us possaré un exemple.






               



Angle normal









Angle zenital

No he trobat cap imatge amb aquest angle a la pel.lícula, però us posso un exemple.


























Angle nadir

No he trobat cap angle nadir de la pel·lícula, però us posso un exemple.













Angle frontal


















Angle 3/4









Angle lateral








Angle 7/8











Angle posterior





COLOR

Saturació


La saturació defineix la intensitat o grau de puresa de cada color. Els seus valors es mouen des del seu màxim, qualsevol color pur, fins al seu mínim que correspondria a un to de gris. Popularment quan diem que un color és molt viu o intens significa que està molt saturat.






Temperatura de color


Podríem definir temperatura de color com la dominància d'algun dels colors de l'espectre lumínic sobre els altres, de manera que altera el color blanc cap al vermell o cap al blau en aquest espectre.









Balanç de blancs

El balanç de blancs (White Balanç, WB) és un control de la càmera que serveix per definir la brillantor dels colors bàsics vermell, verd i blau (RGB) amb l'objecte de que la part més brillant de la imatge aparegui com a color blanc , i la menys brillant com negre.





Matís


El matís és la primera impressió del color bàsic d'un objecte. .Las barres de color creades pel sistema de GemeWizard per a cada matís a les diferents talles es van col·locar en la seva posició precisa en l'espai de color, analitzant-usant el Gemesampler. Per 31 matisos principals, en el sistema bàsic, en combinació amb 36/42 imatges de to i saturació tenim un total de 1.146 colors i 72.000 combinacions de color / talla en el sistema complet.




Lluminositat

La lluminositat d'un objectiu fa referència a la quantitat de llum que pot arribar a entrar a través del seu lent frontal i que arriben a la pel·lícula exposant.
Com ja vam veure, la quantitat de llum que passa per l'objectiu depèn del Diafragma.








Síntesi aditiva(RGB)


RGB (sigla en anglès de vermell, green, blue, en espanyol «vermell, verd i blau») o RVA (sigla preferida per la ASALE i la RAE) [cita requerida] és la composició del color en termes de la intensitat dels colors primaris de la llum.







Síntesi substractiva(CMYK)


El model CMYK (sigles de Cyan, Magenta, Yellow i Key) és un model de color substractiu que s'utilitza en la impressió en colors. És la versió moderna i més precisa de l'antic model tradicional de coloració (RYB), que s'utilitza encara en pintura i arts plàstiques. Permet representar una gamma de colors més àmplia que aquest últim, i té una millor adaptació als mitjans industrials.























































jueves, 5 de octubre de 2017


 






La història de la fotografia



La primera fotografia va estar feta per Joseph Nicéphore Niépce a l'any 1826 a la finestra del seu graner de Saint Loup de Varennes, a França.















Camara fosca de Aristòtil




Aristòtil va veure que els elements que constituïen la llum es traslladaven dels objectes als ulls de l'observador amb un moviment ondulatori. Per comprovar la seva teoria va construir la primera càmera fosca.







El daguerrotipo


  El daguerreotip (del francès daguerréotype) va ser el primer procediment fotogràfic anunciat i difós comercialment de manera oficial l'any 1839 de capturar imatges amb una càmara. Va sorgir a partir de les experiències prèvies inèdites de Joseph-Nicéphore Niépce (1765-1833), tractant de perfeccionar l'invent de la litografia va conseguitr fixar químicament les imatges reflectides en el interior d'una càmera obscura. Niépce va aconseguir                            obtenir la seva primera fotografia d'un paisatge                              en 1826, empleant un exposició de vuit hores.









Camara fotogràfica



Una càmera fotogràfica és un dispositiu emprat per a prendre fotografies, sigui individualment o en seqüència. Antigament,una habitació sencera feia la funció que realitza actualment la càmera, amb la diferència que resultaba impossible impressionar la imatge en algun lloc a no ser que és fes manualment. Avui en dia, les càmeres es combinen amb elements sensibles (pel·lícules o sensors)                          per tal de capturar la imatge que es troba                          al camp visual.









Primera fotografia en color

La primera fotografía con color permanente fue tomada en 1861 por el físico escocés James Clerk Maxwell. Presentó su método aditivo de fotografía en color en Londres, con la intención de demostrar que cualquier color podía obtenerse mezclando luces de los tres colores primarios (rojo, verde y azul) en diferentes proporciones. Probó la teoría haciendo pasar la luz a través de filtros coloreados combinados y                          proyectando el resultado en una pantalla. Fue                        el primer sistema aditivo aplicado a la                              fotografía en color y recibió el nombre                              de tricromía.