domingo, 3 de diciembre de 2017

Conceptes bàsics de la fotografia


En camp i  fora de camp: Són tots els elements que estan en les vores de les imatges. Els elements que es veuen en la pantalla són els que estan en camp,en canvi els que no ho estan, estan en fora de camp.

Aire i la llei de la mirada: La llei de la mirada es aquellallei on tota persona dins del encuadrament fotogràfic deu tindre més espai lliure fins que la seva part frontal li ocupi la seva part posterior. L'aire són els espais de la fotogràfia on no hi ha elements. 


Format de la foto i reenquadrament: El format horitzontal és un tipus de format que va millor per la visió humana i es més natural. En canvi, el format horitzontal és un tipus de format que té una funcionalitat més estètica i que s'adapta millors a fotografies amb més profunditat. El reenquadrament d'una fotografia és el marc en que esta situat la fotografia.


Centres d'interés: Els centres d'interés de la fotografia són els punts o punt de la fotografia on la visió humana mira directament.


Composició clàssica: La composició clàssica és la disposició dels elements i subjectes dins del quadre.


Llei de terços: Divideix la imatge en nou parts igual. Aquestes es divideixen en dues línies imaginaries iguals, dues de forma horitzontal i dues de forma vetical. 


Pes visual: El pes visual és la força amb la que un element atrau la visió del espectador.


Enfocament: Enfocament selectiu, cercles de confusió i bokeh:

L'enfocament és fer que la imatge obtinguda en un aparell òptic es produeixi exactament en una emulsió o en una placa sensible d'una càmera. 


L'enfocament selectiu és un recurs molt utilitzat en la fotografia que consisteix en mantenir enfocat un element de l'escena i desenfocar tot el que li envolta.


Els cercles de confusió fan referència a la mida del punt més gran que pot haver-hi a la imatge de forma que es continui veient com un punt, sense veure ni un cercle ni una taca.


El bokeh són els patrons de desenfocament que podem apreciar en algunes fotografies.


Profunditat de camp: La profunditat de camp és l'espai que hi ha entre dos punts enfocats de la fotografia.





No hay comentarios:

Publicar un comentario